BronjaBannernieuw1

Biografie

Ik ben geboren in Schiedam in 1981, opgegroeid in Vlaardingen en woon sinds 2004 in Rotterdam. Op mijn vijfde ben ik begonnen met lezen en ontwikkelde ik een liefde voor taal. Sinds mijn veertiende schrijf ik zelf, maar ik maakte zelden iets af en had nooit de ambitie om iets te publiceren. Schrijven was gewoon iets dat ik leuk vond om te doen: experimenteren met perspectieven, stijl en opbouw. In de loop der jaren vond ik mijn ‘eigen’ stijl gevonden en uiteindelijk de discipline om een manuscript af te maken.

In november 2013 verscheen de psychologische thriller ‘De Dode Kamer’, het eerste deel in de Project X trilogie, dat lovende recensies kreeg en in 2014 de Hebban Debuutprijs won. In juni 2014 verscheen van mijn hand de thrillernovelle ‘Snuff’, een stand-alone. Datzelfde jaar ging ik op uitnodiging van zanger Hugo Koch een samenwerking aan met de metalband Burning. Voor hun debuutalbum ‘Nightmares’ (verschenen in maart 2016)  schreef ik de teksten voor het nummer ‘Razors and Reasons’ en de eerste twee delen van het drieluik ‘Anthem For The Lost Souls’.

In augustus 2015 zag ‘De Skinner Methode’, het tweede deel in de Project X trilogie, het levenslicht. Later dat jaar bereikte ‘DSM’ de eerste plaats in de Hebban Leesclub Hall of Fame met een score van 9,7.

In 2017 verscheen mijn eerste roman, 'P.I.D.', gebaseerd op waargebeurde feiten. In 2018 schreef ik drie teksten voor de EP 'The P.I.D. Files' van Burning. Momenteel werk ik aan het laatste deel van de 'Project X Trilogie', dat in 2019 zal verschijnen.

InfoPlaceholder
©2015 Bert Hoffschlag

Volg mij op: