BronjaAuteurHeader

Burning

UpdatesPIDBurning

Foto ©2018 Burning

 

In de zomer van 2017 verscheen, na twee psychologische thrillers en een novelle, mijn debuutroman ‘P.I.D.’, een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal, waar de complottheorie ‘Paul Is Dead’ als een rode draad doorheen loopt. Het toeval wil dat de mannen van Burning rond diezelfde periode een song schreven die ‘Buried’ heette.

Een paar maanden later belde Hugo Koch me. Hij had mijn boek gelezen en was als muzikant natuurlijk al bekend met de ‘Paul-Is-Dead’-theorie. Met het oog op het nummer ‘Buried’ sloot het al bijna naadloos op elkaar aan en vroeg hij me of ik wilde meewerken aan een concept-EP, een beetje vergelijkbaar met onze eerdere samenwerking ‘Anthem Of The Lost Souls’, maar dan met de ‘Paul-Is-Dead’-theorie en mijn roman als uitgangspunt. Na een paar brainstormsessies over de telefoon, kreeg ik de demo’s aangeleverd voor wat de eerste twee tracks zouden worden en schreef ik de teksten voor ‘Paul’ en ‘On The Run’. Later schreven we samen ‘Angels Of The Universe’. Gedurende de maanden erna hield Hugo me op de hoogte van de voortgang: oefensessies, studio-opnamen, plannen voor het artwork en releasedatum.

Niet geheel toevallig zag de videoclip voor het nummer ‘Paul’ het levenslicht op 9 november, al snel gevolgd door de release van de EP, getiteld ‘The P.I.D. Files’, door kunstenares Marion van der Laan voorzien van een schitterende cover. Prachtige reviews op de toonaangevende metalwebsites over de hele wereld volgden, met als kers op de taart een plek in de top 10 van de Dutch Indie Chart voor ‘Paul’!

 

Paul
(Running time 05:01)
Tekst/muziek: B. Hoffschlag/Burning

Official Music Video ©2018 VOOVEO

 

Burning EP

PIDHoes

 

Burning Nightmares LP

BurningLP

 

Paul Video
Official Music Video

Nightmares Video
Official Music Video

Razors And Reasons Video
Video is opgenomen in De Baroeg, Rotterdam.
Audio is afkomstig van de CD

 

Spookhotel

De Burning Photoshoot

 

Resultaat

Het eindresultaat

Volg mij op:

AgemoLogoNieuw