DDKHeader

Wat vonden de lezers ervan?

 

"Tijdens het lezen voel je een bepaalde vorm van leesverslaving in je opkomen. Het is dan al te laat, je wil doorlezen tot je die dikke turf eindelijk kan toeslaan. Het was telkens een plezier om ’s avonds het boek open te slaan en het kostte me zeer veel moeite om het voor het slapengaan te sluiten. Als Bronja Hoffschlag de lijn van De dode kamer verder kan doortrekken in delen 2 en 3, dan hebben we nu live het debuut van een nieuwe topauteur beleefd. Ik veronderstel dat zij een ernstige kandidate voor de shortlist van de Crimezone Debuutprijs 2014 zal zijn."

- Guy Doms -


"De dode kamer leest als een trein, eenmaal in het boek begonnen kun je niet meer stoppen met lezen en ben je verloren voor alles en nog wat. De film is begonnen en je maakt het mee, je staat erbij en kijkt ernaar. Het boek is een sneltrein die doordendert en eenmaal op het eindstation dendert de echo nog na. De dode kamer is uniek, er is geen boek zoals deze. Het lijkt op Ellory maar Hoffschlag heeft met De dode kamer een begin van een trilogie geschreven dat zijn weerga niet kent."

- Charlotte Veltman -


"Je wordt zo meegesleurd in het verhaal dat je aan het eind bent voor je het weet en mocht deel twee er al zijn, blijf je gewoon verder lezen! Bronja Hoffschlag weet hoe ze het moet brengen en verwent haar lezers met een zeer mooi en origineel verhaal. Van bij aanvang was ik geboeid en ik was zeer benieuwd of dit het ganse verhaal zo zou blijven! Ja hoor, Bronja Hoffschlag weet haar lezer te boeien tot de laatste letter! Het verhaal zit meesterlijk goed in elkaar, een echte aanrader dus!"

- Els Baert -


"De Dode kamer van Bronja Hoffslag heeft van mij 5* gekregen omdat dit een boek is wat je maar een keer in de zoveel tijd in handen krijgt! Het is een dikke pil om te lezen maar vanaf de eerste tot de laatste bladzijde houd het verhaal over de broers Lennart en Misha je in zijn greep. Het is een uniek debuut omdat het zo beschrijvend, haast filmisch is. Het boek laat je niet meer los tot je de laatste bladzijde omslaat. Wat een debuut!"

- Stefanie Roels -
 

"Het boek is uit, en wat voor een boek! Alles klopt vind ik. De cover, het lettertype, het verhaal, de leesbaarheid, echt alles. Ik heb hier echt van genoten. De opbouw van het verhaal zit gewoon helemaal goed in elkaar. In het begin had ik zoiets van ‘slik…. 713 pagina’s?’ Toen ik over de helft was dacht ik ‘jakkes straks heb ik hem al weer bijna uit’. Ik vond dit boek echt uniek. Ik heb het nog niet eerder meegemaakt dat ik zo geboeid werd door een boek. "

- Gea Krikken -


"Het is een populair geschreven boek, waarmee ik bedoel: het taalgebruik is modern, veel spreektaal, veel dialogen, heel veel detail! Dit boek verdient een bijsluiter: zwaar verslavend!. Mijn omschrijving die tijdens het lezen ontstond is "Prison break meets Stieg Larsson". Kortom: een enorme aanrader, maar alleen lezen wanneer je veel tijd hebt, het is moeilijk weg te leggen! Ik heb niet gemerkt dat dit een debuut is. Ik vind het boek kwalitatief zeer hoogstaand."


- Christel Loman -
 

"Dit boek is geen boek zoals er al zoveel zijn, absoluut niet! Een ingewikkeld (door de sprongen in de tijd) maar goed uitgedacht verhaal. Als iemand mij had verteld dat dit het 6e boek is dat Bronja had geschreven, dan had ik dat absoluut geloofd. Het is een behoorlijk lange aanloop naar het volgende deel, iets zegt mij dat het dan pas echt losbarst!!"

- Miriam Bakker -


"Ik val maar meteen met de deur in huis, ‘De Dode Kamer’ is een sterk debuut. Dankzij Bronja’s vlotte manier van schrijven zit je meteen in het verhaal en vergeet je moeiteloos het kleine lettertype, de tijdssprongen en het feit dat dit een zeer dik boek is. Ze neemt je mee op weg naar Project X, wakkert de drang naar meer aan. Omdat het aangegeven was dat het om een debuut ging wist ik het maar anders had ik er echt geen erg in gehad omdat het de stijl van een doorgewinterde schrijfster heeft, zo knap en geraffineerd geschreven!"

- Ineke van der Jagt -
 

"Dit boek mag voor mij wel het etiket Debuut van het jaar dragen met een hoofdletter D zelfs. De zoektocht wordt in het eerste gedeelte bezien vanuit het hoofd van Lennart. Het tweede deel zitten we in het hoofd van Misha. Daardoor krijg je stilletjes aan kleine puzzelstukjes bij elkaar die een volledig plaatje gaan vormen. Er wordt helemaal niets te vroeg weggegeven. Ik ben een veellezer en heb dikwijls vrij snel door hoe het verhaal in elkaar zit, maar hier bleef ik toch echt lang voor een raadsel staan."

- Vera van Boxel -


"Het is een boek die je blijft boeien tot het eind maar om te weten hoe het echt afloopt moet je wachten op de volgende boeken aangezien dit een trilogie wordt. Ik heb het met plezier gelezen en wacht vol spanning op de volgende boeken."

- Jaquelien van Drogenbroek -


"Op de schrijfstijl van Bronja Hoffschlag is niets aan te merken. Ze schrijft vlot, prettig en zonder moeilijke woorden of zinnen. Het enige gegeven dat wellicht wat extra concentratie van de lezer zal vragen, zijn de vele tijdsprongen die het verhaal kent. Toch, als je hier eenmaal aan gewend bent, geeft het nauwelijks problemen. Een schitterend dik debuut, geschreven door een auteur met pit. Misschien meer een psychologische roman, dan een psychologische thriller maar hoe dan ook een absolute aanrader! "

- Brigitte van Duijn -


"Ik vind dit boek zeker geen 13 in een dozijn, dit is een boek wat mij lang zal bijblijven. Ik vind het dan ook zeer knap hoe Bronja zo'n dik boek heeft kunnen schrijven zonder dat ik mij ergens heb verveelt. Meestal denk ik achteraf na het lezen van een heel dik boek: dat had ook wel 200 blz. minder gekund, dat had ik nu totaal niet ! En dan te bedenken dit een debuut is! Zeer bewonderenswaardig. Dit boekt lijkt mij ook zeer geschikt om te verfilmen, hoop echt dat dat gaat gebeuren!"

- Linda Mastwijk -


"De dode kamer" is een heerlijk boek om te lezen. Laat je vooral niet afschrikken door de kleine letters en de ruim 700 bladzijdes. Zelf zou ik 'm niet zo snel opgepakt hebben hierdoor, omdat ik een nogal trage lezer ben. Maar... ik kan je zeggen dat ik er doorheen ben gevlogen! De broers Lennart en Misha en hun relatie bleef me bezig houden als ik het boek weglegde en nu kan ik haast niet wachten totdat het vervolg verschijnt!! Hopelijk worden deel 2 en 3 net zo boeiend!!!!!?! Ik heb er vertrouwen in!! Dit boek is een echte aanrader!"

- Sandy van der Kolk -


"De karakters van alle personages in dit boek zijn zeer levendig omschreven. Je ziet het verhaal als een film voorbij gaan. Tijdens het lezen wordt je meegezogen in het verhaal en kost het steeds weer moeite om het boek weg te 'moeten' leggen. Je wilt maar door blijven lezen! En dan, als je nog 25 blz mag lezen. Besef je, hoe zit het plot in elkaar? Hoe kan de ontknoping nog verlopen in deze bladzijdes? Nu, het kan! Prachtig! Dit is echt een prachtige psychologische thriller! Een aanrader!"

- Sonja Tonnis -

LeesclubRapportDDK

Volg mij op:

AgemoLogoNieuw